flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжується слухання справи відносно жінки, яка обвинувачується у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах

02 лютого 2018, 10:40

 Хмельницьким міськрайонним судом було продовжено розгляд справи відносно  жінки, яка обвинувачується  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 2, 3, 4 статті 190 КК України (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах). 

В судове засідання була доставлена під вартою обвинувачена, однак потерпілі, що викликались для дачі показів не з’явились, а тому суд, заслухавши учасників процесу, ухвалив оголосити по справі перерву для виклику потерпілих в наступне судове засідання, оскільки раніше було встановлено порядок дослідження доказів – допит потерпілих, свідків, дослідження письмових доказів, а останньою даватиме покази сама обвинувачена.

Водночас, головуючий по справі уточнив думку учасників процесу щодо можливості зміни раніше встановленого порядку дослідження доказів, а саме запропонував після допиту кожного з потерпілих досліджувати письмові докази, що стосуються саме цієї особи та цього епізоду, з даним як прокурор, так і адвокати обвинуваченої погодились та вказали, що це є виправданим в даному випадку, а тому колегією суддів в подальшому в такому  порядку буде і розглядатись справа.

Крім того, адвокат підзахисної в судовому засіданні заявила клопотання про повернення цивільних позовів потерпілих, оскільки вони не відповідають вимогам чинного Цивільного процесуального кодексу, зокрема не було сплачено судовий збір в частині вимог про стягнення моральної шкоди. Для вирішення даного клопотання колегія суддів видалилась в нарадчу кімнату та ухвалою було залишено без руху позови потерпілих (за переліком) та надано строк для усунення недоліків.

Наступне судове засідання відбудеться 22 лютого 2018 року.

 

Нагадаємо,  41 річна жінка обвинувачується в тому, що протягом 2015-2016 років перебуваючи на території речового ринку, що по вул. Львівське шосе, м. Хмельницький, користуючись довірливими відносинами із потерпілими, шляхом зловживання довірою, під приводом позички грошових коштів на провадження господарської та підприємницької діяльності, маючи на меті ще в момент заволодіння майном привласнити його, не виконуючи зобов'язання, умисно, з корисливих мотивів заволоділа грошовими коштами на суму  більш ніж 32 000 000 гривень. Гарантуючи потерпілим повернення коштів за рахунок належного їм майна, зокрема нерухомості, обвинувачена відчужила належне їй все майно, та не повертаючи кошти потерпілим,  зникла в невідомому напрямку.

 

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прес-секретар                                                      Алла Плінська