flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз

22 січня 2018, 16:28

Хмельницький міськрайонний суд переніс слухання справи по обвинуваченню працівників УДПтС України в Хмельницькій області у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть засудженого в стінах Хмельницького слідчого ізолятора .    

22 січня 2018 року Хмельницьким міськрайонним судом було перенесено розгляд справи у зв’язку з перебуванням головуючого судді на лікарняному, наступне судове засідання призначене на 10 годину 21 лютого 2018 року.

 

Обставини справи:

 

21 жовтня 2015 року  працівники УДПтС України в Хмельницькій області  прибули до Хмельницького слідчого ізолятора  для здійснення конвоювання засудженого, 1985 року народження до місць позбавлення волі.  Перед етапуванням двоє  службових осіб мали провести огляд  засудженого в кімнаті огляду,  що роз’яснили засудженому. Останньому такий хід подій не сподобався та, за даними органів досудового слідства,  засуджений почав вчиняти  активні дії та опір  службовцям, зокрема  одному із службовців засудженим  було нанесено удар дверима.

Службовці, натомість,  в кімнаті огляду долаючи опір засудженого та з метою одягнення  наручників почали застосовувати до потерпілого спеціальні засоби, в області тіла, що заборонені, зокрема в область голови було нанесено не менше 19 ударів. Від отриманих ударів  потерпілий помер в приміщенні медичної частини Хмельницького слідчого ізолятора.

Саме цим двом службовцям було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.121 КК України -  спричинення  умисного тяжкого  тілесного ушкодження, вчиненого групою осіб, що спричинило смерть потерпілого, ч. 2 ст. 365 КК України – перевищення влади та службових повноважень, та в подальшому спрямовано до суду обвинувальний акт.

 

 

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес – секретар                                                   Алла Плінська