flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз

15 січня 2018, 13:24

Хмельницький міськрайонний суд переніс слухання справи по обвинуваченню патрульного, якому ставиться в вину вчинення злочину передбаченого ст. 118 КК України (умисне вбивство, вчинене у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця).    

15 січня 2018 року Хмельницьким міськрайонним судом було перенесено розгляд справи у зв’язку з хворобою потерпілої, а також неявки захисника, наступне судове засідання призначене на 09 год. 30 хв. 14 березня 2018 року.

 

Обставини справи:

 

30 грудня 2016 року на перехресті Тернопільської  та Кам’янецької в м. Хмельницькому патрульні, під час виконання своїх службових обов’язків по затриманню правопорушника, здійснили постріли з табельної вогнепальної зброї в особу, яка нападала на людей з шилом. Від отриманих поранень «нападник» помер в кареті швидкої допомоги.

 

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес – секретар                                                   Алла Плінська