flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельницький апеляційний суд припинив відправлення поштової кореспонденції через відсутність коштів

05 серпня 2020, 16:59

Всі процесуальні документи можна направити до суду електронною поштою, - про це повідомили профільні видання «Закон і бізнес» та «Cудово-юридична газета», посилаючись на прес-службу суду.


 Так, у зв’язку із недостатнім фінансуванням та відсутністю коштів для укладення договорів для закупівлі знаків поштової оплати та оплати послуг з пересилання документів Хмельницький апеляційний суд тимчасово припинив відправлення поштової кореспонденції, - йдеться у повідомленні.

У суді зазначили, що отримати процесуальні документи, у тому числі виклики та повідомлення, можна електронною поштою (попередньо подавши заяву про такий спосіб отримання кореспонденції із зазначенням адреси своєї електронної пошти), або зареєструвавшись у підсистемі «Електронний суд» чи безпосередньо через канцелярію суду.

Щоб отримати виклик та повідомлення про судове засідання за допомогою sms-повідомлення, необхідно заздалегідь подати до суду заявку на отримання судових повісток.

Повідомлення про судові засідання та про ухвалені судові рішення будуть розміщуватись на офіційному сайті Хмельницького апеляційного суду.

З аналогічною проблемою зіткнулися й інші судові установи. Зокрема, про закінчення коштів на поштову кореспонденцію нещодавно повідомляв Шевченківський райсуд Києва.

 

Наразі Хмельницький міськрайонний суд таких проблем не відчуває і листується з фізичними та юридичними особами в звичному режимі.  

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду