flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Квартирна крадіжка з подальшим курйозом. Суд обрав запобіжні заходи підозрюваним

20 липня 2020, 17:27

Хмельницький міськрайоний суд розглянув у відкритому засіданні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно чотирьох осіб, яких затримали працівники поліції за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК  України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище…).

На минулому тижні, вдосвіта, троє з підозрюваних, які діяли за чіткою «інструкцією» четвертого, прибули до одного з будинків, що на Проспекті Миру в Хмельницькому. Поки двоє із них залишалися чергувати біля будинку, третій за допомогою заздалегідь заготовленого розвідного ключа підважив віконну раму та відчинив пластикове вікно квартири на першому поверсі. З помешкання викрав срібні та золоті ювелірні вироби, два мобільних телефони, зарядний пристрій, чотири футболки та прихватив дві пляшки горілки. Покинув квартиру через вхідні двері.

Крадіжкою завдано потерпілій матеріальної шкоди на суму 44 тисячі гривень.

На думку слідства, всі ролі між спільниками були чітко розподілені. Сам організатор квартирної крадіжки, безпосередньо на «справу» не пішов, але забезпечив спільників чималими викрутками для зламу вікна.

Досудове розслідування не обійшлося й без курйозу. Вже за два дні після затримання ініціатора квартирної крадіжки поліція повідомила йому про ще одну підозру – у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання… наркотичних засобів, вчиненні повторно або за попередньою змовою групою осіб). Адже при санкціонованому обшуку в нього виявили пакетики з канабісом, що класифікується як особливо небезпечна наркотична речовина.

До всіх чотирьох підозрюваних суддя Хмельницького міськрайонного суду застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою включно по 10 вересня поточного року з правом внесення застави в розмірі 50-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить майже 110 тисяч гривень.

Якщо трьом підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести, то четвертому – від шести до десяти років.  

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її оголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду