flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд наклав штраф на високопосадовців, що порушили правила карантину в кав’ярні Хмельницького

19 червня 2020, 15:03

Судді Хмельницького міськрайонного суду на окремих засіданнях, що відбулися в першій половині дня водночас у різних корпусах суду розглянули справи про притягнення до адміністративної відповідальності керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофимова, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, Голови Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета, Хмельницького міського голови Олександра Симчишина та приватного підприємця Андрій Мельниченка. Про розгляд справи про адміністративне порушення  правил щодо карантину Президентом України Володимиром Зеленським ми повідомляли окремо.

 Суд встановив, що 3 червня 2020 року близько 17 30 особи, які були притягнуті до відповідальності, перебували в громадській споруді, одній із кав’ярень на вулиці Проскурівська в Хмельницькому без без засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок. Таким чином порушили правила щодо карантину людей, встановленого постановою КМУ від 11.03.2020 року №211, із змінами та доповненнями постановою КМУ№ 392 від 20.05.2020 року, чим вчинили адміністративне правопорушення відповідальність за яке передбачене ст. 44-3 КУпАП.

Жоден із правопорушників на засідання не з’явився. Кожного із них (окрім Президента) суд визнав винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклав на них адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 тисяч гривень. Стягнено також 420 гривень 40 копійок судового збору на користь держави.

Постанова може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду