flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено запобіжний захід в.о. директора з медобслуговування Хмельницького міського перинатального центру, яку підозрюють у торгівлі немовлям

24 квітня 2020, 12:19

Виконуючу обов’язки директора з медичного обслуговування населення КП «Хмельницький міський перинатальний центр»   взято під домашній арешт до 19 червня поточного року.

Зокрема підозрюваній заборонено залишати житло й відлучатися із Хмельницького, де вона проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду. Вона зобов’язана прибувати до слідчого, прокурора, суду, слідчого судді за кожною вимогою. Також повинна утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні.

 

Таку ухвалу виніс слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду, частково задовольнивши клопотання заступника начальника ВРЗЗС СУ ГУНП в Хмельницькій області Вячеслава Савченка про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, погоджене з прокурором відділу прокуратури Хмельницької області.

 В Ухвалі суду, зокрема, йдеться про те, що, користуючись службовим становищем заступника головного лікаря з медичної частини Хмельницького міського перинатального центру, підозрювана розпорядилася, аби акушерка, яка не відала про злочинні наміри, прийняла породіллю без перевірки документів, переписавши дані з підробленої обмінної карти. У картці ж значилося прізвище не породіллі, а жінки, якій потрібно було передати дитину. Так само, на думку слідчих, було складено завідомо неправдивий офіційний медичний документ - історію вагітності та пологів та заведено медичну картку новонародженої дівчинки.

Однак довести злочин до кінця підозрювана не змогла в зв’язку з викриттям її злочинної діяльності працівниками поліції та з подальшим вилученням дитини.

На думку слідчих, дана підозра є обґрунтованою, адже на її підтвердження представлено висновки експертів та показання свідків.

 Лікарці інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.15(замах на злочин), ч. 3 ст. 149(торгівля людьми), ч.4 ст. 358(підроблення документів), ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч.1 ст. 366(службове підроблення) КК України, за які передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п'яти днів з дня її оголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду