flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок хмельничанину, який вибив знайомому око та пограбував

30 березня 2020, 13:02

Колегія суддів Хмельницького міськрайонного  суду на 6 років та 6 місяців перебування за ґратами  засудила  хмельничанина, який в ході суперечки вибив око своєму знайомому, а потім пограбував його. Обвинуваченого визнано винним у вчиненні  злочинів, передбачених ч. 1 ст. 121(умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч.1 ст. 186 (грабіж) КК України.  

Інцидент стався увечері біля одного з магазинів на вулиці Молодіжній в обласному центрі. Один із чоловіків образливо висловився на адресу матері іншого. Спалахнувши від гніву, молодик завдав йому у відповідь   сильного  удару кулаком в око. Пізніше експерти констатували в потерпілого випадіння внутрішніх очних оболонок  та повну втрату зору на це око.  Від удару чоловік впав спиною на плитку. Скориставшись складним  становищем  потерпілого, зловмисник, викрав із його кишені мобільний телефон, банківські картки, паспорт та інші документи.  

Суд частково задовольнив і цивільний позов потерпілого та постановив стягнути з обвинуваченого 100 тисяч гривень в рахунок завданої моральної шкоди.

Вирок не набув законної сили. На нього  може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом 30 днів з дати виголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду