flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід неповнолітньому хмельничанину, що порізав ножем однолітка

10 березня 2020, 10:30

Сімнадцятилітній студент хмельницького професійного ліцею до 30 квітня перебуватиме під вартою без права внесення застави. Так постановив слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду, опираючись на те, що хлопцю інкримінують скоєння особливо тяжкого злочину, спричинення умисного тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (ст. 121КК України). Таким чином суд повністю задовольнив клопотання слідчого поліції та прокурора.

У тексті Ухвали зокрема йдеться про те, що близько 18 00 години третього березня на вулиці Тернопільській між хлопцями  спалахнув словесний конфлікт, що переріс у  штовханину, в ході якої  вони впали на землю. У цей час підозрюваний вихопив із кишені куртки ніж, яким завдав потерпілому один удар в область правого стегна, а інший зліва вище серця, спричинивши проникаюче поранення. Такі поранення за своїм характером відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

Слідчий суддя врахував те, що затримання та тримання під вартою неповнолітнього можуть застосовуватися лише у разі, якщо він підозрюється у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину. Інший більш м’який захід ніж тримання під вартою, за встановлених у справі обставин та ризиків, на переконання слідчого судді, не зможе забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Санкція ч.1 ст. 121 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Слідство знаходиться на початковій стадії, усі свідки кримінального правопорушення ще не встановлені та не допитані, речові докази не досліджені. Сам підозрюваний зазначив, що діяв в умовах самооборони.

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її оголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду