flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрав законної сили вирок двом крадіям

07 лютого 2020, 16:50

Набрав законної сили вирок, яким Хмельницький міськрайонний суд засудив та позбавив волі на 4 та 3 роки двох двадцятилітніх крадіїїв із Ярмолинець та Марківки Летичівського району, які вчинили злочини проти власності громадян ( крадіжки та грабіж ).

 Обидвоє  хлопців, ще зовсім юними, умисно, таємно та повторно вчинили щонайменше зо два десятки крадіжок у Хмельницькому впродовж 2017 та 2018 років. Діяли, зокрема, і за попередньою змовою. Викрадали те, що втрапило їм під руки, мобільні телефони із залишених без догляду сумок, чи з квартири, велосипед із приміщення електрощитової,  а ще – мобільні телефони, магнітоли, акустичні колонки, електронні навігатори та відео реєстратори, ноутбуки та гроші з автомобілів, у яких виламували замки та двері.

Жертвою одного з крадіїв став навіть його приятель, який поплатився за власну довірливість, віддавши якогось разу зловмиснику для користування власний телефон із сім карткою, а іншого разу, відкривши пін-код банківської картки. Отримавши таким чином доступ до двох банківських рахунків у Приватбанку, хлопець завдав доброму знайомому матеріальної шкоди на 40 тисяч гривень. Призначаючи йому покарання, чотири роки за гратами, суд врахував між тим пом’якшуючі обставини - юний вік  обвинуваченого на час скоєння злочинів, те, що ріс він дитиною-сиротою, щиро розкаявся у скоєному та активно сприяв розкриттю злочину.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду