flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 4 років позбавлення волі засуджено хмельничанина за серію крадіжок в місті та зберігання канабісу

11 липня 2019, 15:53

Суддею  Хмельницького міськрайонного суду засуджено до 4 років позбавлення волі  хмельничанина, 1992 року народження, неодноразово раніш судимого  за майнові злочини, що обвинувачувався у вчиненні ряду злочинів:

-ст. 185 ч. 3 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у приміщення (за епізодами крадіжок майна потерпілих);

-ст. 185 ч. 3 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло (за епізодом крадіжки майна певного потерпілого);

-ст. 309 ч. 1 КК України, як незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту (за епізодом 09.2018 р.);

-ст. 309 ч. 2 КК України, як незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту, вчинених повторно (за епізодом ).

Судом було встановлено, що обвинувачений  протягом січня – березня 2018 року,  перебуваючи в гаражних кооперативах міста,  проникав в приміщення гаражів, звідки викрадав все цінне майно, як то: дорожні сумки, шини до автомобілів, акумуляторні батареї, болгарки.  Ще по двох епізодах, а всього було таких епізодів 7, чоловік проник на територію домогосподарств, звідки теж викрав усе цінне майно, зокрема: телевізор, тюнер, перфоратор, кабель та багато іншого майна.

Крім того, правоохоронцями було виявлено в обвинуваченого канабіс, який,  з його слів,  був ним знайденим  та зберігав без мети збуту.

 

В судовому засіданні обвинувачений беззастережно визнав вину. Тож суд призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі та остаточно визначив покарання у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі на підставі ч. 4 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення цього покарання покаранням, призначеним вироком Деражнянського районного суду Хмельницької області  за травень 2019 року.

Запобіжний захід залишено до набрання чинності вироком суду попередній – тримання під вартою.

 

Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська