flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід водію автобуса, що підозрюється у автомобільній трощі неподалік Війтівців

21 червня 2019, 11:17

 

 

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний  захід у вигляді цілодобового домашнього арешту львів’янину, який підозрюється у вчиненні злочину,  передбаченому ч.2 ст. 286 КК України ( порушення правил  безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого).

Так, за матеріалами клопотання, підозрюваний працює водієм  та під час перевезення пасажирів за маршрутом «Неаполь (Італія ) – Херсон»  близько 2 год. 45 хв. неподалік смт. Війтівці Волочиського району  проявив неуважність та несвоєчасно помітив на його смузі руху в попутному напрямку сідловий тягач  із причепом,    не вжив заходів щодо зменшення швидкості руху та   здійснив наїзд передньою частиною автобуса на  задню ліву частину причепа.

Внаслідок зіткнення у автобусі вилетіло лобове скло та впало на автомобіль,  що рухався в зустрічному напрямку.  Автобус же після зіткнення змінив напрямок свого руху, виїхав на зустрічну смугу, з подальшим рухом у кювет, де здійснив наїзд на дерево та зупинився.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди підмінний водій автобуса помер у лікарні, ще три пасажирки отримали різного ступеня тілесні ушкодження, одна з яких ушкодження у  вигляді травматичної ампутації кисті руки.

Санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3  до 8  років.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська