flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 15 років позбавлення волі засуджено жінку, яку обвинувачували у вбивстві потерпілої, яка займалась продажем валюти

05 червня 2019, 09:55

Колегією суддів Хмельницького міськрайонного суду засуджено до 15 років позбавлення волі  жінку, 1997 року народження, що обвинувачувалась  у вчиненні злочину, передбаченого п.7 ч. 2  ст. 115 КК України (умисне вбивство з хуліганських мотивів).

Так, встановлено судом, що потерпіла займалась продажем валюти на одному із ринків м. Хмельницького. Обвинувачена кілька разів придбавала у неї іноземну валюту та, як пояснила в судовому засіданні сама обвинувачена, мала намір продати потерпілій раніш куплені у неї  дол. США, однак жінка відмовила у здійсненні купівлі-продажу із посиланням на те, що кошти підроблені. 17 вересня 2017 року обвинувачена послідувала вслід за потерпілою до її місця проживання. Жінці вдалось зайти у під’їзд будинку де нанесла потерпілій  ряд ударів  ножем в область грудної клітки та шиї.  Спричинені  ушкодження  мали наслідком смерть потерпілої.

Обвинувачена вину у скоєному не визнала та пояснила, що намагалась лише поспілкуватись з потерпілою.

Суд перекваліфікував дії обвинуваченої з п.7 ч. 2  ст. 115 КК України (умисне вбивство з хуліганських мотивів) на ч. 1 ст. 115 КК України  - вбивство.

Запобіжний захід залишено до набрання чинності вироком суду попередній – тримання під вартою.

Крім того, судом на користь потерпілих по справі – дітей вбитої, стягнуто з обвинуваченої моральну шкоду в розмірі 800 000 грн. в рівних долях кожному.

 

Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений.

 

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська