flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На розгляд до суду надійшов перший адміністративний протокол щодо матері, син якої вчиняє булінг відносно однокласників

05 квітня 2019, 11:31

До Хмельницького міськрайонного суду  надійшов перший   протокол про вчинення адміністративного правопорушення відносно матері, малолітній син  якої ображає  та принижує своїх однокласників.

Так, матері неповнолітнього ставиться в вину вчинення адміністративного правопорушення передбаченого  ч. 3 ст. 173-4 КУпАП, а саме – булінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному насильстві, що вчинено малолітнім відносно  малолітньої.

Підставою для складання  протоколу про адміністративне правопорушення відносно матері, стала поведінка її малолітнього сина, що навчається у 5 класі однієї із шкіл міста та  систематично порушує дисципліну на уроках, а також систематично вчиняє неправомірні дії  щодо своєї однокласниці: виражається нецензурною лайкою в адресу дівчинки,   наніс удар підручником по голові школярки, а потім ще й вдарив м’ячем по спині дівчинки.

Санкція ч. 3 ст. 173-4 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють,   від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Про результати розгляду справи повідомимо додатково.

 

Нагадаємо, Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено статтею про булінг  в зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню), який набрав чинності 19 січня 2019 року.

 

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська