flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід головному бухгалтеру одного із комунальних закладів міста, який підозрюється в привласненні коштів в розмірі понад 1 500 000 грн.

29 березня 2019, 15:05

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний  захід у вигляді домашнього арешту  головному бухгалтеру одного із комунальних закладів міста, який підозрюється  у вчиненні особливо тяжких злочинів передбачених ч.3 ст.191, ч.5 ст.191 (заволодіння майном, шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.362 КК України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно -  обчислювальних машинах (комп’ютерах),  автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право  доступу до неї)

Так, чоловік підозрюється в тому, що будучи службовою особою, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснив привласнення чужого майна, а саме грошових коштів  комунальної організації на  суму понад 1 500 000 грн., чим заподіяв даному підприємству майнову шкоду в особливо великому розмірі. Окрім цього,  підозрюваний перебуваючи на посаді головного бухгалтера  комунальної організації вчинив ряд інших дій, які виразились у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі та які виразились у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

 

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний не судимий, з’являється на виклики слідчого, розкаюється у вчиненому, виявляє намір відшкодовувати заподіяну шкоду, окрім цього підозрюваний має постійне місце проживання, сім’ю та міцні соціальні зв’язки.

Тож в  найближчі два місяці чоловіку заборонено залишати житло в період часу з 22 год. 00 хв. до 07 год. 00 хв. наступного дня. Крім того, покладені наступні обов’язки:

прибувати до слідчого, прокурора, суду за кожною вимогою;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утриматись від спілкування із свідками у даному кримінальному провадженні;

- здати на зберігання слідчому у даному кримінальному провадженні свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд за межі України.

Санкція ч. 5  ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська