flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжним!!!!!

25 лютого 2019, 12:16

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області нагадує про  необхідність подання присяжними  до 1 квітня 2019 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.           
           Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон)  від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпункті “а” пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.
          Згідно підпункту “ґ” пункту 1 статті 3 Закону до суб”єктів, на яких поширюється дія цього Закону  відносяться присяжні  (під час виконання ними обов’язків у суді).
          На офіційному веб-сайті Національного агенства  з питань запобігання корупції розміщено рекомендації суб”єктам декларування до чергового етапу електронного декларування в Україні, відповіді на поширені запитання при роботі з Реєстром та рекомендації щодо роботи з Реєстром, пам”ятка декларанту, відео-роз”яснення щодо заповнення електронних декларацій             (доступні за посиланням: goo.gl/75zAWU ).
          З 21 січня 2019 року розпочато онлайн-курс   “Декларуй доброчесно!” (реєстрація на онлайн-курс доступна за посиланням: goo.gl/423CoV ), який покликаний допомогти кожному правильно заповнити електронну декларацію. Онлайн курс буде доступним постійно протягом чергового етапу декларування та є безкоштовним. 
          Звертаємо Вашу увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.