flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначене підготовче засідання у справі по обвинуваченню члена збройного формування «Народної міліції «ЛНР» - бригади «Призрак» умовний позивний «Дєд»

23 листопада 2018, 10:39

На розгляд до Хмельницького міськрайонного суду надійшов  обвинувальний акт по обвинуваченню  члена  збройного формування терористичної організації «ЛНР»  бригади «Призрак» у вчиненні злочину, передбаченого ч.  1 ст. 258-3 КК України  (участь в терористичній організації).

Так , чоловік 1972 року народження , уродженець м. Малогвардійськ  Луганської області, раніш неодноразово судимий, підозрюється в тому, що  на початку 2015 року вступив до збройного формування  армійського корпусу «Народної міліції «ЛНР»  - бригади «Призрак» під керівництвом Мозгового, що базувалась  на території Лисичанського склозаводу «Пролетарій», для активної участі в діяльності формування  спрямованими на заволодіння  окремими територіями України та їх утримання, силову підтримку окремих владних структур  самопроголошеної республіки, знищення  живої сили супротивника.

Обвинувачений був забезпечений формою та зброєю.  З метою конспірації обрав умовний позивний «Дєд» та спільно з іншими   бойовиками  систематично виконував накази  командирів з числа керівників терористичної організації «ЛНР».  «Дєд»  приймав безпосередню участь у бойових діях у складі бригади «Призрак» проти сил  Антитерористичної організації в містах Алчевськ,  Кіровськ, Дебальцеве,  Первомайськ.

За «бойові заслуги» був  нагороджений орденом «Казачья доблесть» II ступеня.

Санкція ч.  1 ст. 258-3 КК України   передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від  8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Підготовче судове засідання призначене на 18 грудня 2018 року о 09-00 (м. Хмельницький, вул. Героїв майдану, 54).

 

Прес – секретар                                                                                        Алла Плінська