flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи про адміністративні правопорушення розглядатимуть усі судді Хмельницького міськрайонного суду незалежно від визначеної спеціалізації

20 листопада 2018, 14:44

Згідно рішення зборів суддів Хмельницького міськрайонного суду від 13 листопада 2018 року, від сьогодні, справи про адміністративні правопорушення будуть розподілятись на усіх суддів, а не лише на суддів кримінальної палати. При цьому, від розгляду справ про адміністративні правопорушення звільнено слідчих суддів.

Таке рішення було зумовлено надмірним навантаженням на суддів кримінальної палати, адже значна кількість справ розглядається колегією суддів. Так маємо ситуацію, коли деякі судді входять до більш ніж 40 колегій, при цьому маючи в провадженні ще значну кількість справ, які розглядаються суддею одноособово.

Наразі в кримінальній палаті є повноважними та працюють 9 суддів, 4 є слідчими суддями, 11 суддів працює в цивільній палаті, ще 6 суддів перебувають на різних стадіях кваліфікаційного оцінювання та не вправі здійснювати правосуддя, 4 посади є вакантними.

Незважаючи на надмірне навантаження, суддями вживається усіх  можливих заходів щодо дотримання строків розгляду справ та забезпечення громадянам доступу до правосуддя, подекуди ціною власного здоров’я, а не тільки часу понаднормово і у вихідні.

 

 

 

           Прес – секретар                                                               Алла Плінська