flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дайджест подій за минулий тиждень

05 листопада 2018, 14:29

Минулий тиждень для нас був надзвичайно насиченим на події

По-перше: помічники суддів, які пройшли курс навчання в Національній школі суддів України та кандидати на посаду судді з 2 та 3 доборів,   29-31 листопада здавали кваліфікаційний іспит на посаду судді, а таких працівників у нас 7 і всі вони успішно подолали етап тестування та очікують на результати практичного завдання.

По-друге: до суду прибули на  навчальну практику 5 кандидатів на посаду судді не з числа помічників, що проходять 9-місячне навчання в Національній школі суддів України, які були прикріплені до  досвідчених суддів наставників. Тож наразі майбутні судді  опановують практичні навички майбутньої професії.

28 жовтня 2018 року  спільно із Головним територіальним управлінням юстиції у Хмельницькій області було проведено семінар- навчання на тему: «Проблемні питання, які виникають під час виконання судами міжнародних угод підписаних Україною з питань надання правової  допомоги  у цивільних та кримінальних справах». 

Вдячні завідувачу сектору судової роботи та міжнародного співробітництва Андрію Лукову, за можливість спільно обговорити проблемні питання, які виникають під час виконання міжнародних угод, підписаних Україною щодо надання правової допомоги у цивільних та кримінальних справах, а також шляхи виходу  з тієї чи іншої ситуації, адже такі наради дозволяють покращити нашу спільну роботу  фактично «по обслуговуванню громадян» щодо виконання на території України рішень іноземних судів, рішень судів України за кордоном, судових доручень.

Більше за посиланням: https://justice-km.gov.ua/news/view/3950-seminar-navchannya-dlya-pracivnikiv-sudu

1 жовтня 2018 року  слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду  обирав запобіжні заходи  посадовим  особам  Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, які підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 369-2  КК України (зловживання впливом). Тож до суду була прикута увага місцевих ЗМІ та суспільства, які змогли безпосередньо із зали судових засідань отримувати інформацію щодо розгляду справ, так як в засіданні були присутні журналісти провідних телеканалів міста.

Більше за посиланням:

https://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/pres-centr/news/590097/

http://33tv.com.ua/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D1%96%D0%B1%D0%BD%D0%B5-%D1%80%D1%96%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BB/

А поки усі на вихідні відпочивали, набирались сил перед наступним робочим тижнем, черговий слідчий суддя разом із складом суду у вихідні працювали. Так за вихідні надійшло 8 клопотань на розгляд слідчому судді зокрема щодо: призначення експертиз, накладення арешту, надання дозволу на проведення слідчого експерименту, обрання запобіжного заходу. По усіх справах в той же день слідчим суддею було прийнято процесуальне рішення. Тож судді нашого суду незважаючи на вихідні, власний час, шалену навантаженість, через незайнятість вакантних посад, а також через те, що у частини суддів відсутній вже тривалий час повноваження, забезпечують нормальну роботу суду, забезпечують доступ громадян до правосуддя в найкоротші строки.  Ми намагаємось аби громадяни нашого міста, району не відчули на собі наслідки так званого  «кадрового голоду», що  наразі відчуває уся судова система країни та сподіваємось на пришвидшення процедур кваліфікаційного оцінювання та відбору суддів.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська