flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельницьким міськрайонним судом обрано запобіжний захід державному виконавцю, що вимагав кошти за видачу довідки про заборгованість по аліментах

10 травня 2018, 16:58

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту державному виконавцю одного із відділів ДВС м. Хмельницькому, що підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України  - одержання хабара  службовою особою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Так, службовець підозрюється в тому, що вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 2000 грн. від жінки, що є стягувачем по виконавчому провадженню за видачу довідки, що підтверджує факт несплати  протягом 6 місяців аліментів її колишнім чоловіком, батьком її доньки, для подальшого подання до органів соціального захисту населення та оформлення державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

При обранні запобіжного заходу судом враховано, що підозрюваний вперше притягається до кримінальної відповідальності, одружений, має постійне місце проживання, позитивно характеризується за місцем роботи та за місцем проживання, бажає співпрацювати зі слідством.

Тож , найближчим часом підозрюваний зобов’язаний буде:

не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи;

- утриматись від спілкування із свідком (заявником) ;

- здати на зберігання управлінню Державної міграційної служби у Хмельницькій області свій паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Також ухвалою слідчого судді підозрюваного відсторонено від посади строком на два місяці.

Щодо подальшого розгляду справи інформуватимемо додатково. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

 

Прес – секретар                                                          Алла Плінська