flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дві трагедії, що шокували мешканців Хмельниччини. Підозрювані чоловіки перебуватимуть під вартою на час досудового слідства.

07 травня 2018, 11:29

29 квітня 2018 року на пішохідному переході  по  вул.  Шевченко  в м. Хмельницькому  внаслідок наїзду транспортного засобу загинули двоє молодих  чоловіків. Винуватець наїзду не зупинився, швидку не викликав, натомість  продовжив рух та через деякий час покинув транспортний засіб на одній з вулиць м. Хмельницького, після чого  переховувався від правоохоронців впродовж кількох днів.

4 травня 2018 року слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, зважаючи на той факт, що чоловік 1985 року народження підозрюється у  вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.286 КК України, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, внаслідок вчиненої дорожньо-транспортної пригоди загинуло двоє осіб, при цьому, після скоєння ДТП підозрюваний залишив місце події та намагався ухилитись від органів досудового розслідування та суду.

 

В квітні 2018 року мала місце ще одна трагічна подія в одному з сіл Ярмолинецького району Хмельницької області.

Так, 16 квітня 2018 року  близько другої години ночі до поліції надійшло повідомлення від рятувальників про те, що під час гасіння пожежі в приватному будинку у селі Солобківці Ярмолинецького району виявлено тіла двох людей.

Поліцейські з‘ясували, що знайдені тіла належали 82-річній власниці домогосподарства та її 70-річному знайомому. На тілах загиблих були ознаки насильницької смерті, що дано підстави працівникам поліції припустити, що мало місце подвійне вбивство з корисливих мотивів та підпал майна з метою укриття слідів злочину. В подальшому це підтвердили і результати судово-медичної експертизи.

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області 5 травня 2018 року було обрано двом підозрюваним: 1993 року народження та 1990 року народження,  у вчиненні вбивства  запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, оскільки санкція ч.2 ст.115 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років, або до довічного позбавлення волі, тобто даний злочин є особливо тяжким злочином.

 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська