flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Набрали чинності зміни до Кримінального процесуального кодексу України. Відтепер слідчі знову звертатимуться з клопотаннями до судів у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування

12 квітня 2018, 14:55

Сьогодні набрав чинності Закон України « Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення окремих положень»  від 22 березня 2018 року, відповідно до якого клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді подається до місцевого загального суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

В такому ж порядку подаються і клопотання слідчого, прокурора про застосування запобіжного заходу. Крім того, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Нагадаємо, попередньою редакцією Кодексу було передбачено, що клопотання  подавались до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа, відповідно таким судом був Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області.

 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська