flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Право на шлюб, особам, які не досягли шлюбного віку надається за рішенням суду

30 березня 2018, 13:42

А чи знали Ви, що Сімейним  кодексом України визначено, що шлюбний вік встановлюється для жінок та чоловіків у 18 років.

А що ж робити коли життєві обставини склались так, що виникає необхідність зареєструвати шлюб до досягнення 18 річного віку?

Усе досить просто, ст.23  Сімейного кодексу України передбачено,  що в такому випадку особа може звернутись до суду із заявою про надання права на шлюб. При цьому, обов’язковими є дві передумови: особа має досягнути 16 річного віку і шлюб має відповідати її інтересам.

Саме таким чином отримала право на шлюб Анастасія, 2000 року народження.  Дівчина звернулась до суду із заявою про надання права на шлюб посилаючись на те, що не досягла шлюбного  віку, однак уже три роки має  теплі і щирі стосунки з Дмитром, існують міцні почуття любові та поваги, молоді люди хочуть утворити сім’ю та спільно проживати, незабаром хотять зареєструвати шлюб у встановленому порядку.

Батьки в судовому засіданні підтримали ініціативу своєї доньки.  Наречений Дмитро також просив в судовому засіданні  задовольнити заяву Анастасії та дозволити їм зареєструвати шлюб.

З урахуванням наданих показів та досліджених доказів, суддя Хмельницького міськрайонного суду надав своїм рішенням  Анастасії право на шлюб із Дмитром, тож майбутні  молодята можуть приступити до весільних приготувань.

Рішення суду чинності не набрало, тож сторони можуть його оскаржити протягом 30 днів.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська