flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Хмельницького міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт щодо чоловіка, який обвинувачується в участі в терористичній організації

28 березня 2018, 12:12

До  Хмельницького міськрайонного суду  надійшов обвинувальний акт по обвинуваченню чоловіка, 1994 року народження, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України  - участь у терористичній організації.

Так, чоловік підозрюється в тому, що в 2014 році  підтримуючи проросійську ідеологію добровільно вступив на контрактну службу у непередбачене законом воєнізоване формування – народна міліція «ЛНР». З 2014 року і по даний час обвинувачений перебуває  в м. Луганськ,  здійснює безпосереднє керівництво особовим складом відділенням взводу в кількості понад 10 невстановлених бойовиків, які озброєні. 

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 15 років.

По даній справі органами досудового слідства здійснювалось спеціальне досудове розслідування.

* Спеціальне  досудове  розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого суді стосовно підозрюваного, який  переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності або оголошений в розшук. Повістки про виклик такої особи надсилаються за останнім відомим місцем проживання та публікуються в ЗМІ загальнодержавної  сфери розповсюдження.

Судовий розгляд у такому випадку  може здійснюватись  за відсутності обвинуваченого. Судом постановляється ухвала  про здійснення спеціального судового провадження стосовно такого обвинуваченого. Участь захисника є обов’язковою.

 Про час та місце слухання справи буде повідомлено додатково.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська