flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельницький міськрайонний суд відмовив в задоволені скарги довічника на дії місцевої прокуратури

23 лютого 2018, 16:15

Хмельницьким міськрайонним судом розглянуто  скаргу  довічно засудженого чоловіка, який вже 21 рік відбуває покарання за вбивство 5 іноземців, на бездіяльність посадових осіб місцевої прокуратури, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення. Чоловік також просив суд  зобов’язати уповноважених осіб внести відомості про кримінальне правопорушення до Реєстру.

Звертаючись до суду зі скаргою, засуджений вказав, що 11.01.2018 року до прокуратури Хмельницької області ним була подана заява про вчинення кримінального правопорушення службовими особами прокуратури Хмельницької області, однак, відомості до ЄРДР згідно даної заяви не було внесено.

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області було відмовлено в задоволенні скарги, оскільки в ході судового розгляду було встановлено, що на час розгляду справи в суді, у ЄРДР зареєстровано кримінальне провадження за заявою скаржника за ч.1 ст.365 КК України за фактом, того що невстановлені працівники правоохоронного органу, у невстановлений досудовим розслідуванням час, допустили перевищення своїх службових повноважень, відповідно відсутні правові підстави для повторного внесення відомостей про це ж кримінальне правопорушення.

Наразі, щодо фактів, які зазначив у своїй скарзі довічно засуджений, здійснюється досудове розслідування.

Крім того, нагадуємо, що до  Кримінального процесуального кодексу України були внесені зміни, зокрема ст. 222 Кодексу передбачено, що відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим. Незаконне розголошення відомостей досудового розслідування тягне за собою кримінальну відповідальність, встановлену законом.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті, ми і надалі інформуватимемо Вас про розгляд  резонансних справ.

 

Прес – секретар                                                                                       Алла Плінська