flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжується слухання справи відносно так званих активістів, що підозрюються у вимаганні

22 лютого 2018, 15:11

Хмельницьким міськрайонним судом було продовжено розгляд справи відносно двох так званих «активістів», один з яких підозрюється  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 296 (хуліганство), частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України, інший - у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  частиною 2 статті 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Так, чоловіки  маючи певні громадські позиції в суспільстві, вирішили збагатитись шляхом вчинення вимагань грошових коштів  від  підприємців м.Хмельницького за не створення ними перешкод у підприємницькій діяльності, шляхом протестних акцій та ініціювання різного роду перевірок діяльності останніх правоохоронними органами, у вересні 2017 року реалізовуючи свій злочинний намір викликали працівників поліції на один з будівельних майданчиків м.Хмельницького, яким повідомили про незаконне будівництво даного об’єкта, чим створили певні перешкоди у діяльності забудовника. Далі зустрівшись із представником забудовника пред’явили вимогу передачі їм грошей в розмірі 10 000 дол. США за не створення ними перешкод у діяльності, що і було зроблено останніми в одному із  кафе м. Хмельницький. Після передачі коштів чоловіки були затримані працівниками правоохоронних органів.

Наразі головуючому судді  заявлено відвід з тієї підстави, що під  час досудового розслідування суддя розглядав відвід слідчому судді, що обирала запобіжний захід. Заяву про відвід зареєстровано та передано для розгляду іншому судді. Про розгляд справи в подальшому ми інформуватимемо додатково, слідкуйте за нашими оновленнями.

 

 

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прес-секретар                                                      Алла Плінська