flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту чоловіків, які підозрюються в торгівлі наркотичними засобами в м. Хмельницькому

14 лютого 2018, 14:45

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду 12 лютого 2018 року було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою трьом чоловікам, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ст.ст.307 ч.2, 307 ч.3 КК України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах.

Санкція ч.2 ст.307 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк  від 6 до 10 років з конфіскацією майна, а ч.3 ст.307 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна, тобто даний злочин є особливо тяжким.

Двом підозрюваним у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, одночасно передбачено можливість внесення суми застави в розмірі понад 40 000 грн. кожному  із одночасним покладенням обов’язків:

прибувати до слідчого, прокурора, суду за кожною вимогою;

- не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утриматись від спілкування зі свідками в даному кримінальному провадженні;

- здати на зберігання слідчому, який здійснює досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні, свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

У разі невиконання даних обов'язків, застава звертається в доход держави.

Прес – секретар                                                          Алла Плінська