flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав чергового шанувальника країни-окупанта

14 грудня 2023, 14:35

Хмельницький міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження з обвинувачення літнього хмельничанина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Впродовж січня та лютого поточного року чоловік розповсюджував у соціальній мережі «Однокласники» статті, фото- та відеоматеріали, в яких виправдовував агресію РФ проти України, розпочату 2014 році, визнавав правомірною тимчасову окупацію частин території нашої країни, а також прославляв окупантів. У кожній своїй публікації дозволяв собі україноненависницькі лозунги, як от: «Крым 84 регион Российской Федерации. За Россию, За Крым, За Севастополь!», «Заходи Донбас домой в Россию», «Сдохни фашистская дебильная хохлятина!»…

12 жовтня поточного року між прокурором Хмельницької обласної прокуратури та обвинуваченим   в присутності захисника була  укладена угода про визнання винуватості. Чоловік, як йдеться в матеріалах справи, щиро розкаявся у вчиненому та активно сприяв розкриттю злочину, що пом'якшує йому покарання. Обставини, що обтяжують покарання обвинуваченому, на думку суду, відсутні.

Суд призначив пенсіонеру покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років умовно, без конфіскації майна, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік і шість місяців. Також на користь бюджету з нього стягнено 5663 гривень документально підтверджених витрат на залучення експерта.

На вирок може бути подана апеляційна скарга.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду