flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спроба викрасти товари з магазину дорого коштувала пенсіонерці

13 грудня 2023, 14:26

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок 66-річній уродженці Донецької області, що проживає в Хмельницькому, визнавши її винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення кримінального правопорушення, що вважається закінченим) та ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка вчинена в умовах воєнного стану, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років).

Першого жовтня поточного року жінка викрала з полиць магазину «Продукти-1115» ТОВ «АТБ-Маркет», розташованого на вулиці Шухевича у Хмельницькому, п’ять тюбиків крему, п’ять пар шкарпеток та вісім банок сардин. Товар жінка поклала в кульок і пройшла з ним повз розрахункові каси. Однак біля виходу із магазину її зупинили працівники магазину. Майнова шкода, яка могла бути завдана, становила 692 гривні. Суд кваліфікував дії пенсіонерки, як закінчений замах на таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану. 

У суді свою винуватість жінка визнала повністю. Пояснила, що взяла таємно товар із полиць і хотіла його непомітно винести з магазину, тому що перебуває у важкому матеріальному становищі. Суд призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років, водночас звільнив від його відбування, встановивши один рік іспитового строку.

З обвинуваченої також стягнено 3585 гривень процесуальних витрат на користь держави.

На вирок може бути подана апеляційна скарга.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду