flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд видворяє небезпечного злочинця за межі України

03 березня 2023, 15:40

Хмельницький міськрайонний суд прийняв рішення про примусове видворення за межі України громадянина Республіки Молдова одразу як той вийде днями на волю із Райковецької виправної колонії. Там чоловік завершує відбувати своє покарання у виді чотирьох місяців позбавлення волі за  ч.1 ст. 309 КК України(Незаконне виробництво, виготовлення, придбання та інше наркотиків) та невідбуту частину покарання за вироком іншого суду.

Загалом же  43-річний чоловік має всього сім кримінальних судимостей у різних судах, окрім Хмельницької, ще й Сумської, Полтавської, Одеської, Вінницької, Львівської областей і навіть московської області росії.  Серед скоєних ним злочинів є й особливо тяжкі, зокрема, вбивство людини. Навіть у в’язницях, громадянин Молдови продовжував підтримувати тісні зв’язки з представниками злочинного світу та  дотримуватись злочинних традицій і звичаїв, - йдеться у матеріалах справи. Тож його перебування на території України, на думку правоохоронців, створює загрозу національній безпеці України та охороні громадського порядку.

Із зверненням про примусове видворення до міськрайонного суду звернулося Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області. Законних підстав для подальшого перебування чоловіка на території України суд не знайшов, адже попри те, що народився в Україні, на Сумщині, паспорта громадянина України не мав.  

вирішив затримати громадянина Республіки Молдова  з метою забезпечення примусового видворення за межі території України, з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України, строком на шість місяців. Відповідно до вимог п.3 ч.2 ст. 371 КАС України  допустити негайне виконання рішення суду. У свою чергу відповідач проти його затримання та видворення з України в примусовому порядку по суті не заперечує.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом 10 діб з часу його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду