flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Юнак, який спокусився на загублений гаманець, отримав судимість

17 лютого 2023, 12:19

У грудні минулого року двадцятилітній житель Старосинявського району спокусився на чужий гаманець, який знайшов на підлозі магазину. У гаманці лежало 4000 гривень. Однак юнак не став шукати власника, що загубив його, а поклав знахідку собі до кишені і вийшов із магазину.

Цей вчинок коштував обвинуваченому дорого. Йому інкримінували правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 185 КК України, (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).

Хлопець під час досудового розслідування щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення, що пом’якшує йому покарання. Між ним та прокурором Окружної прокуратури міста Хмельницького була укладена угода про визнання винуватості. Цю угоду Хмельницький мійськрайонний суд затвердив, визнав юнака винуватим у пред’явленому обвинуваченні та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Водночас на підставі ст. 75 КК України суд звільнив обвинуваченого  від відбування покарання з випробуванням і встановив йому іспитовий строк тривалістю один рік. Обвинувачений  також має сплатити більше 500 гривень судового збору на користь держави.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду