flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив позов «Хмельницьктеплокомунерго» про стягнення гігантської заборгованості двох споживачок

08 лютого 2023, 16:05

У листопаді минулого року МКП «Хмельницьктеплокомунерго» звернулося до суду з позовом про стягнення заборгованості за надані послуги з постачання теплової енергії та гарячої води двох жительок Хмельницького, які зареєстровані в одному із помешкань міста. Із квітня 2015 року до вересня 2022 споживачки умудрилися заборгувати підприємству, з яким уклали типовий індивідуальний договір, майже 33 тисячі гривень боргу. Незважаючи на неодноразові попередження про необхідність повного погашення заборгованості, відповідачки сплачували за надані послуги лиш частково, зовсім символічно, чим порушили зобов’язання.

В судове засідання представниця позивача не з`явилась, а подала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності. Тому Хмельницький міськрайонний суд за її згодою розглядав справу заочно.

Суд задовольнив позов «Хмельницьктеплокомунерго» та стягнув солідарно з обох жінок усю суму вказаного боргу на користь міського комунального підприємства. Окрім того відповідачки мають навпіл сплатити судовий збір в розмірі 2481 гривень.

Заочне рішення суд може  переглянути за письмовою заявою відповідачок, поданою протягом 30 днів із дня його проголошення. Окрім того  має право оскаржити це рішення протягом такого ж періоду.

 

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду