flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд встановив факт смерті хмельничанина, що загинув у бою під Волновахою

06 травня 2022, 14:21

Із заявою про встановлення факту смерті до Хмельницького міськрайонного суду звернулася мати 33-річного воїна. Будучи навідником гірсько-штурмової роти військової частини А1778, хмельничанин отримав поранення несумісні з життям  під час зачистки місцевості, захисту та евакуації особового складу в місті Волноваха Донецької області.

Через розташування Волновахи в зоні активних бойових дій, на місці необхідних документів для реєстрації факту смерті бійця отримати було неможливо. Заявниця мала в наявності лише акт про настання смерті, виданий військовою частиною та поіменний список безповоротних втрат особового складу цієї частини, наданий командиром.

У зв’язку з веденням бойових дій та артилерійського обстрілу з боку незаконних збройних формувань та армії російської федерації залишки тіла сина матері забрати так і не вдалося.

Своєю ухвалою суд відкрив провадження по справі та призначив судове засідання в порядку спрощеного провадження з викликом сторін. У судове засідання жінка не з’явилася, подавши до суду заяву про розгляд справи за її відсутності. Суд задовольнив заяву та встановив факт смерті хмельничанина, який загинув, захищаючи Україну.

Рішення набирає законної сили, якщо протягом 30 днів з дня його проголошення, не буде подана апеляційна скарга, або ж це рішення буде залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду