flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Це важливо! Робота Хмельницького міськрайонного суду в умовах воєнного стану

11 березня 2022, 16:40

Шановні жителі Хмельниччини, відвідувачі суду!

Навіть в умовах воєнного стану конституційне право людини на судовий захист не може бути обмежене. Тому Хмельницький міськрайонний суд поряд з іншими судами України продовжує здійснювати правосуддя в межах своєї юрисдикції відповідно до Конституції України, діючого законодавства України та згідно з рекомендаціями Ради суддів України в умовах запровадженого воєнного стану.

З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, у випадку загрози життю, здоров'ю та безпеці відвідувачів суду, працівників апарату суду, суддів керівництво суду зберігає за собою право оперативно приймати рішення про тимчасове зупинення здійснення судочинства судом до усунення обставин, які зумовили припинення розгляду справ.

При цьому, прийняті рішення щодо умов роботи суду будуть узгоджені з оперативним штабом на рівні Хмельницької військової адміністрації, голови Хмельницького апеляційного суду та т.в.о. голови ТУ ДСА в Хмельницькій області.

Виходячи з того, що велика кількість учасників судових процесів не завжди мають змогу подати заяву про відкладення розгляду справи через задіяння до функціонування критичної інфраструктури, вступ до Збройних сил України, територіальної оборони, добровольчих воєнних формувань та інших форм протидії збройної агресії проти України, або не можуть прибути в суд у зв'язку з небезпекою для життя, такі справи будуть відкладені.

Справи, які не є невідкладними, суд розглядає лише за наявності письмової згоди на це усіх учасників судового провадження.

Інформуємо вас, що Хмельницький міськрайонний суд зосередиться виключно на проведенні невідкладних судових розглядів (взяття під варту, продовження строків тримання під вартою). Вважаємо за неможливе відкладення судових засідань, на яких має розглядатись питання про обрання або продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою. У цих випадках суд (слідчий суддя) діє на підставі положень чинного кримінального процесуального законодавства.

Звертаємо вашу увагу також на те, що в Хмельницькому міськрайонному суді участь у судових засіданнях відбувається також і дистанційно з використанням відеоконференцзв'язку (як альтернатива система "EasyCon").

Шановні відвідувачі! Нагадуємо вам, що для запобігання загрози життю та здоров’ю суддів та учасників судового процесу у період воєнного стану тимчасово призупинено доступ до єдиного державного реєстру судових рішень, сервісів «Стан розгляду справ» та «Список справ, призначених до розгляду».  

Пропонуємо вам скористатися можливістю звернення до суду засобами поштового зв’язку, через скриньку, розміщену у фойє суду, сервіси «Електронного суду» та електронною поштою  inbox@kmm.km.court.gov.ua  а також закликаємо вас в умовах запровадженого в країні військового стану утримуватися від відвідування суду.

Будемо вдячні  вам за взаємне  порозуміння! Тримаємося разом і віримо в нашу перемогу!

 

З повагою,

адміністрація Хмельницького міськрайонного суду

Хмельницької області