flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Викрав гроші з магазину та розплатився за комунальні. Суд виніс вирок молодику

21 грудня 2021, 15:15

Молодий чоловік із селища Лозове Деражнянського району вирішив залагодити свої фінансові проблеми, пограбувавши магазин «Продукти» в Хмельницькому.

Увечері, наприкінці робочого дня, молодий чоловік кількома ривками вирвав магазинне вікно з рами та заліз у кімнату з відчиненим сейфом, забрав із нього п’ять тисяч гривень і без будь яких перешкод вибрався на вулицю у такий самий спосіб. За показаннями обвинуваченого у суді викрадені кошти він невдовзі витратив на необхідне  – розрахувався за комунальні послуги.  

Через кілька днів після вчинення злочину крадія упізнала працівниця магазину, переглядаючи відео з камер спостереження. Ним виявився її ж колега, який вчинивши крадіжку, перестав виходити на роботу. У відповідному протоколі з цього ж відео зафіксовано також неодноразові спроби чоловіка проникнути до приміщення магазину.  

У вчиненому молодик щиро зізнався, що пом’якшило йому вину, обставин, які обтяжують покарання суд не встановив.

Хмельницький міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України(крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) та призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України від відбування цього покарання його звільнити з випробовуванням, встановивши іспитовий строк терміном на один рік.

На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня його проголошення

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду