flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав чоловіка, який знущався з рідної матері та мало не вбив її

27 жовтня 2021, 16:53

36-річний хмельничанин, перебуваючи у квартирі своєї матері, близько дев’ятої вечора почав з нею словесну перепалку. В розпалі схопив кухонного ножа та приставив матері до серця, погрожуючи вбити її. Злякавшись за своє життя, адже син чинив над нею домашнє насилля і раніше, літня жінка схопилася за лезо ножа пальцями обох рук і відвела удар. У результаті отримала різані рани м’яких тканин пальців, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.

Цього ж дня, та вже о пів на дванадцяту ночі, гостра неприязнь до рідної матері у сина виникла вдруге і він став збивати її кулаками обох рук, бив кулаками і коліном у пах, в груди… спричинив численні крововиливи по тілу.

Суд врахував, що до кримінальної відповідальності чоловік притягувався вперше, є учасником бойових дій та позитивно характеризується, а також щиро розкаявся у скоєному. А водночас суд звернув увагу й на те, що обвинувачений два роки тому вже притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства над матір’ю.

Суд визнав хмельничанина винним  у скоєні злочинів за двома статтями Кримінального кодексу України за ч.1 ст.125(умисне легке тілесне ушкодження), ч.2 ст.125(Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я), ч.1 ст.129(погроза вбивством). Відповідно призначив йому покарання у вигляді одного року обмеження волі.

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду