flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд вдруге за півроку наказав горе-матір

25 жовтня 2021, 16:07

Без продуктів харчування та ліків, з ознаками захворювання. Такий сумний  висновок зробив інспектор ХРУП, обстеживши умови проживання  шістьох малолітніх дітей у Масівцях Хмельницького району. Найменшій дитині ще не виповнилося й року, чуть старшим – два, три і вісім років, найстаршим – одинадцять і чотирнадцять.

Їх матір повторно протягом року ухилялася від виконання передбачених законодавством (ст. 150 Сімейного кодексу України та ст. 12 ЗУ «Про охорону дитинства») обов'язків. У квітні поточного року суд вже притягував жінку до відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП за аналогічне правопорушення. 

Хмельницький міськрайонний суд визнав горе-матір винною у вчиненні правопорушення, передбаченого цією статтею і цього разу та наклав на неї згідно із законом стягнення у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, це 1700 гривень. Жінка має сплатити на користь держави й 454 гривні судового збору. 

Постанова може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду законним представником, захисником жінки протягом десяти днів з дня винесення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду