flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майже п’ять років в’язниці отримав хмельничанин за серію хуліганств

11 жовтня 2021, 16:59

 

Хмельницький міськрайонний суд засудив на чотири роки і шість місяці жителя Хмельницького за  хуліганство з приміненням зброї,  застосувавши  ч. 4 ст. 296 КК України.

У листопаді 2019 року, увечері, будучи напідпитку, чоловік взяв удома кухонний ніж та газовий балончик  і подався шукати пригод до сусіднього  кафе.

Біля кафе він зустрів незнайомого неповнолітнього хлопчину, якого змушував піти з ним на пиво. Коли ж той відмовився,  ударив хлопця декілька разів кулаком в обличчя.    Наляканий підліток подзвонив до батька, який був неподалік. Коли ж той прибіг,  хуліган розпилив вміст газового балончика йому в очі, чим спричинив хімічні опіки обох кон’юктив.

На цьому чоловік не зупинився, а розпалився ще більше. Відтак підбіг до випадкового перехожого, який стояв біля сусіднього будинку і наніс йому декілька ударів 35-сантиметровим кухонним ножем. Тільки тому, що постраждалий вчасно вивернувся, різані рани шийного відділу хребта були поверхневі.

Далі, розмахуючи ножем, хуліган став без будь-яких причин  погрожувати сім’ї, що проходила мимо, жінці, чоловіку та їхнім неповнолітнім дітям. Коли ж ті утекли, кинувся гамселити машину скривавленого потерпілого. На крик підбігла мати хулігана, яка, гамуючи сина, забрала у нього ніж. Далі неадекватом зайнялася поліція.

Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта  під час таких дій обвинувачений виявляв емоційно-нестійкий розлад особистості, спричинений гострою алкогольною інтоксикацією, тож не усвідомлював, що коїть. Однак застосування щодо нього примусових заходів медичного характеру не потребує.

За висновком суду обставинами, що обтяжують покарання, є рецидив злочинів та вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

У 2005 році Апеляційний суд уже засудив обвинуваченого  до 15 років позбавлення волі, інкримінуючи  кримінальні злочини за п’ятьма статтями КК України: ст.115 (Умисне вбивство), ст.152 (Зґвалтування), ст.187 Розбій, ст. 296 (Хуліганство), ст. 190(Шахрайство).

До набрання вироком законної сили хмельничанина  і далі триматимуть під вартою. Початок строку відбуття покарання рахуватимуть з дня набрання вироком законної сили, зарахувавши  строк попереднього ув’язнення з 11.05.2019 року (моменту його затримання).

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

 Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду