flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд наклав на підприємця штраф за продаж забороненої книги

01 жовтня 2021, 12:21

Літній підприємець, що реалізував книги в спеціалізованому магазині на території ринку «Кооператор» у Хмельницькому, постав перед судом за обвинуваченням у  пропаганді війни, тобто розповсюдженні матеріалів із закликами до агресивної війни та розв’язування воєнного конфлікту згідно ст. 436 КК України.

Навесні чоловік продав за 110 гривень молодому чоловікові  книгу Істархова В.А. під назвою «Удар русских богов», видану 2007 року ПП «ДИВ» у м. Харків. Однак ця книга є забороненою, адже значиться в Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Перелік складений Державним комітетом телебачення і радіомовлення України.

Підприємець так вчинив вперше, повністю визнав свою винуватість, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину, що пом’якшило йому покарання, - йдеться у матеріалах справи.  Відповідно до цього між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служи Хмельницької обласної прокуратури та обвинуваченим була підписана угода про визнання винуватості.

Хмельницький міськрайонний суд цю угоду затвердив. Суд визнав чоловіка        винуватим у пред’явленому обвинуваченні, вказавши й на те, що цей злочин згідно законодавства  не відноситься до тяжких. Призначене покарання – 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 3400 гривень.

 

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.  

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду