flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Хмельницького отримав строк за скачування і зберігання дитячої порнографії

29 вересня 2021, 11:41

60-літній хмельничанин  за допомогою інформаційно-телекомунікаційних систем отримував доступ до дитячої порнографії в мережі Інтернет, скачував та зберігав її, як стверджував сам, не задля збуту, чи розповсюдження. Системний блок його персонального комп’ютеру у ході санкціонованого обшуку вилучили працівниками поліції. Жорсткі диски містили 42 файли забороненого продукту.

Чоловіка обвинуватили у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 3011 КК України (умисному одержанні доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та зберіганні дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження).

Хмельницький міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості у вчиненні злочину між прокурором Хмельницької місцевої прокуратури та обвинуваченим. За ч. 1 ст. 3011 КК України йому призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі. Іншою статтею суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням і встановив йому рік іспитового строку.

До того ж на користь держави хмельничанин зобов’язаний сплатити понад дев’ять тисяч гривень судових витрат.

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду