flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельничанин, який стріляв у перехожих, отримав покарання

11 серпня 2021, 11:49

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок молодику, який в «оригінальний» спосіб відзначив своє 30-ліття. О пів на другу ночі, рухаючись по вулиці С. Бандери в напрямку Проспекту Миру він двічі вистрілив із револьвера в напрямку перехожих, які йшли неподалік. Коли ж ті вимушено зупинилися, наздогнав їх і без будь яких причин поцілив з відстані двох метрів одному з перехожих у ногу і руку, спричинивши два сліпі поранення м’яких тканин.  

Суд встановив, що вів себе молодик особливо зухвало, й стріляв по людях повністю безпричинно. Його мотиви – це зневажливе ставлення до суспільства й норм поведінки, бажання самоствердження за рахунок інших осіб.

На лаві підсудних у Хмельницькому міськрайонному суді чоловік постав вже четвертий раз, вперше - ще у 19 років. Всього відсидів у в’язниці за попередні злочини одинадцять років. На його рахунку незаконні заволодіння транспортними засобами, замах на злочин, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, придбання, отримання, зберігання та збут майна, отриманого злочинним шляхом.

Суд затвердив укладену між прокурором Хмельницької місцевої прокуратури    та обвинуваченим угоду про визнання винуватості. Хмельничанина визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України(хуліганство, вчинене раніше судимою особою) та призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки.

Міру запобіжного заходу залишили попередню - тримання під вартою.

На вирок може бути подана апеляція до Хмельницького апеляційного суду   протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду