flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шість разів судимий різними судами крадій сяде за грати знову

25 березня 2021, 14:15

Тридцятилітнього уродженця Закарпатської області, що проживає на Хмельниччині, сьомий раз притягнули до відповідальності за однією і тією ж ч.3, ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у житло).

Свою «кримінальну кар’єру» чоловік розпочав ще у сімнадцять років, коли Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області за крадіжку на три роки позбавив його волі. Після того за грати він сідав за вироками Мукачівського, Хмельницького, Вінницького, Тернопільського та Коломийського міськрайонних судів. Днями свій вирок за ч.3, ст.185 КК України знову виніс Хмельницький міськрайонний суд.

У квітні 2018 року, зайшовши в один із під’їздів, молодик помітив, що в квартирі на першому поверсі відчинені двері. Скориставшись нагодою, непроханий гість  обібрав господарку на більше, ніж десять тисяч гривень. Саме так оцінили вартість викраденого майна: замшевої сумочки, шкіряного гаманця, двох мобільних телефонів та іншого.

З одного боку суд врахував те, що обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся, з іншого – посередньо характеризувався, був раніше неодноразово судимий, вчинив умисний корисливий злочин, збитки, завдані потерпілій не відшкодував.

Хмельницький міськрайонний суд визнав чоловіка винуватим у пред’явленому обвинуваченні за ч. 3 ст. 185 КК України та призначив йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі.

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду