flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд змінив запобіжний захід молодику з Ізяслава, що побив підлітка до смерті

19 березня 2021, 16:00

Хмельницький міськрайонний суд задовольнив клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Хмельницькій області  про зміну запобіжного заходу підозрюваному у тяжкому злочині  жителю Ізяслава. Трагедія сталася пізнього вечора 20 лютого поблизу одного з місцевих барів. 19-річний місцевий мешканець під час конфлікту жорстоко побив 14-літнього хлопчика. Дитина померла 14 березня в реанімаційному відділенні  місцевої лікарні, так і не вийшовши з коми…     

Цього ж дня слідчі перекваліфікували кримінальне провадження  з ч. 1 ст. 121 КК України(умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років) на ч. 2 ст. 121 КК України(умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років).

Суд змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 21.04.2021 року включно. Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після її оголошення. Вона може бути оскаржена до Хмельницького апеляційної   суду протягом п’яти днів з дня оголошення.

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду