flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, що придбав через «Нову Пошту» прекурсор отримав покарання

14 грудня 2020, 17:20

У вересні поточного року житель смт Летичів за 7000 гривень придбав через «Нову пошту» в місті Хмельницькому у невстановленої особи  посилку, в середині якої знаходився пакет із речовиною, що містила більше двохсот грамів прекурсору фенілнітропропену, що вважається згідно із законодавством особливо великим розміром. На думку органу досудового розслідування, покупка цієї хімічної речовини була здійснена для подальшого виготовлення психотропних речовин. Тож вже за декілька годин молодого чоловіка за гарячими слідами затримали працівники поліції.

Дії чоловіка орган  досудового розслідування кваліфікував за ч.3 ст.311 КК України, як незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин.

 

Суд прийняв  до уваги суспільну небезпеку та ступінь тяжкості вчиненого  кримінального правопорушення. Водночас як обставини, що пом'якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого, суд врахував угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором  та обвинуваченим та його  позитивну репутацію.

Призначене покарання - позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна. Водночас на підставі ст.75 КК України обвинуваченого звільнили від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком терміном на рік і 6 місяців.

 

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду