flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

29 річний злодій сяде за ґрати восьмий раз

23 листопада 2020, 12:08

Хмельницький міськрайонний суд сім разів позбавляв молодого  чоловіка волі за скоєні злочини проти власності, тобто за крадіжки та грабежі. Вперше це відбулося ще в 2006 році, коли обвинувачений мав лише п'ятнадцять років. У березні ж 2019 року чоловік не  втримався і вчинив чергову крадіжку, незважаючи на те, що ще мав не зняту і не погашену сьому судимість. Не зупинило його й те, що  одружений і має двох малолітніх дітей.  

Вночі, перелізши через паркан на територію домоволодіння в садівничому товаристві «Колос» Шаровечківської сільської ради Хмельницького району, він з допомогою викрутки відчинив металопластикове вікно й викрав зі спальні телевізор, три вовняні ковдри та постільну білизну, з кухні - мультиварку, завдавши господарям шкоди на 4800 гривень. Потім побутову техніку здав у ломбард.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою винуватість. Зважуючи всі обстави, суд  дійшов висновку, що виправлення обвинуваченого можливе тільки в умовах ізоляції від суспільства. Тож призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців, застосувавши   санкцію ч.3 ст.185 КК України(таємне викрадення чужого майна(крадіжка), вчинена повторно, поєднана з проникненням до житла).

На підставі ж ч.4 чт. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом часткового приєднання не відбутої частини покарання суд остаточно визначив покарання у виді 5 років 4 місяців позбавлення волі. Тож 29 річний злодій сяде за ґрати восьмий раз.

На вирок може бути подана апеляція до Хмельницького апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду