flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок жінці, що хотіла таємно віддати власне немовля

19 листопада 2020, 15:01

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок жительці Києва, яка хотіла віддати свою новонароджену дитину на усиновлення та виховання іншій людині за посередництвом заступника головного лікаря з медичної частини КП «Хмельницький міський перинатальний центр» Хмельницької міської ради.

 

Суд визнав жінку винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15 (замах на вчинення злочину), ч.3 ст. 149 ККУ(торгівля людьми), та призначив їй покарання у виді 5 років позбавлення волі, без конфіскації майна. Однак на підставі ст.75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробовуванням) цим самим вироком звільнив горе матір  від призначеного основного покарання з іспитовим строком 3 роки. Суд взяв до уваги щире каяття обвинуваченої та її активне сприяння у розкритті злочину, а ще - наявність на утриманні малолітньої дитини.

 

На жінку покладено обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати без дозволу за межі території України.

 

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Судові засідання стосовно інших фігурантів наразі тривають.

 

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду