flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд втретє покарав двічі судимого та звільненого по амністії жителя Донеччини

06 листопада 2020, 13:12

Повернення з рибалки о першій годині ночі обернулося для хмельничанина побиттям, від якого він мало не вмер. Подія сталася в кінці липня поточного року. На вулиці, як розповів потерпілий, до нього підійшли двоє чоловіків, які розпочали розмову, що згодом переросла в сварку. Один із чоловіків сильним ударом кулака в голову, збив його з ніг. А коли той упав, продовжував бити по голові кулаками, а потім ногою. Від завданих травм чоловік втратив свідомість, коли ж прийшов до тями, поряд вже нікого не було.

 Згідно висновків судово-медичних експертиз потерпілий отримав черепно-мозкову травму з численними ушкодженнями обличчя, забій головного мозку, перелом носової кістки, переломи внутрішньої та верхньої стінок орбіти ока, тупу травму вуха.

Нападником виявився житель Покровського району Донецької області, в місті Хмельницькому він перебував без постійного місця проживання, раніше був двічі судимим: у 2009 році засуджений Димитрівським міським судом Донецької області  за крадіжки до 2 років 10 місяців позбавлення волі та в 2011 році – Хмельницьким міськрайонним судом за нанесення  умисних тяжких тілесних ушкоджень до  5 років позбавлення волі. Як в першому, так і в другому випадку був звільнений достроково, відповідно, з випробовувальним терміном та на підставі Закону України «Про амністію у 2014 році».

За показаннями самого обвинуваченого потерпілий був п’яним, пропонував викликати йому таксі, а потім став звинувачувати його у викраденні спінінга… Дії обвинуваченого суд кваліфікував з ч. 1 ст. 121 КК України, як умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що є небезпечними для життя.

І хоч обвинувачений розкаявся у вчиненому та сприяв розкриттю кримінального правопорушення, Хмельницький міськрайонний суд згідно закону  взяв до уваги також його непогашені судимості та рецидив злочинів насильницького характеру. Тож призначив своїм вироком обвинуваченому покарання у виді п’яти років та трьох місяців позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів із дня його проголошення.

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.