flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд наклав штраф на зухвалого порушника маскового режиму

04 листопада 2020, 14:40

Хмельницький міськрайонний суд Постановою від 29 жовтня поточного року наклав 17 000 гривень штрафу(тисячу неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) на 22-річного  непрацюючого мешканця Хмельницького, який перебував у приміщенні магазину «ЛЮБАВА» по вулиці Перемоги  без використання захисної маски, що закриває ніс та рот, тобто скоїв правопорушення, передбачене ст. 443  КУпАП.

 

На засідання суду правопорушник не з’явився, хоч і був належним чином повідомлений про дату, місце та час судового розгляду працівником поліції, про що у протоколі про адміністративне правопорушення є відповідний запис. Тож суд розглядав справу за його відсутності, опираючись на наявні  в справі докази. 

 

Вина правопорушника стверджується протоколом про адміністративне правопорушення, даними переглянутих у суді відеозаписів з нагрудних камер працівників поліції, які свідчать про те, що його поведінка носила зухвалий характер.

 

Суд врахував також рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 35 від 09 жовтня 2020 року, згідно якого в м. Хмельницькому з 00 год. 00 хв. 12 жовтня 2020 року встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 із забороною перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. 

 

Постанова може бути оскаржена в Хмельницькому апеляційному суді протягом десяти днів з дня винесення. Вона набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду