flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Безпека суду в надійних руках

17 серпня 2020, 12:55

15 серпня співробітники служби судової охорони та ГУ ДСНС України  області провели в Хмельницькому міськрайонному суді спільне навчання діям у надзвичайних ситуаціях.

«Метою проведення пожежно-технічного навчання є підвищення знань співробітників Служби, глибоке ознайомлення з протипожежними заходами та діями у разі виникнення реального вогню, напрацювання навичок, аби під час надзвичайної ситуації не панікувати, адже тоді час йде на хвилини» - зазначив, вітаючи учасників навчань, заступник начальника Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області полковник Служби Степан КШЕВЖІНСЬКИЙ.

Під час пожежно-технічних навчань змоделювали ситуацію нібито  загоряння в приміщенні суду. Не гаючи жодної хвилини, демонструючи зважені і чіткі дії, охоронці без паніки оглянули всі кабінети й успішно евакуювали людей на свіже повітря. Тільки після цього, як зазначили вогнеборці, необхідно рятувати вже матеріальні цінності установи.

Практика свідчить: вистачає 6 хвилин, аби кабінет вигорів повністю. Тож, якщо виявили пожежу, потрібно діяти оперативно: оповісти всіх, хто знаходиться на поверсі, про пожежу та за номером «101» викликати рятувальників, при цьому чітко вказати адресу та де саме виникло займання (на якому поверсі, у коридорі чи кабінеті, можливі причини), охарактеризувати саму будівлю — скільки поверхів, чи є під'їзні шляхи. Категорично заборонено користуватись ліфтом.

«90% загорянь можна ліквідувати в перші 3 хвилини первинними засобами гасіння — вогнегасниками», — зазначили рятувальники.

Згідно з Правилами пожежної безпеки, в Хмельницькому міськрайонному суді на кожному поверсі у загальнодоступних місцях розміщено вогнегасники та пожежні рукави. У випадку надзвичайної ситуації є можливість ввімкнути сигналізацію та кнопку пуску насосної станції для подачі води на кожний поверх.

«Працівники нашого суду зазвичай працюють в режимі високого психологічного навантаження, до того ж суд це місце, куди приходить чимало відвідувачів. Тож належна безпека роботи суду це важливий і невід’ємний фактор для усіх. З дією Служби судової охорони в цілому і зокрема, спостерігаючи за такими навчаннями, впевненість у власній безпеці ми вже отримали», - підсумувала подію керівник апарату Хмельницького міськрайонного суду Світлана ДИМЧУК.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду