flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельницьким міськрайонним судом обрано запобіжний захід матері та сину, що підозрюються у примусовій праці пацієнтів одного із психоневрологічних інтернатів Хмельниччини

24 жовтня 2019, 09:56

Слідчим суддею Хмельницького  міськрайонного  суду  23 жовтня 2019 року  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18 грудня 2019 року працівниці одного із психоневрологічних інтернатів Хмельниччини, а також слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту її сину, які підозрюються  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України – торгівля людиною, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого, його уразливого стану або підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію, вчинені щодо неповнолітнього або щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або поєднані з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого чи його близьких, або з погрозою застосування такого насильства .

За даними обставинами події підозрювані протягом 2019 року, згідно заздалегідь розробленого плану, залучали для примусової безоплатної праці пацієнтів одного із психоневрологічних інтернатів Хмельниччини, обіцяючи останнім гарне харчування та вживання алкогольних напоїв.

Санкція ч.2 ст.149 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк  від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Одночасно слідчим суддею для працівниці інтернату визначено розмір застави в розмірі 200 700 грн., у разі внесення яких підозрюваною, її можливо буде звільнити з-під варти із покладенням ряду  обов’язків:

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або роботи;

- не відлучатись з населеного пункту в якому проживає без дозволу слідчого, прокурора, суду;

- утриматись від спілкування із свідками у цьому кримінальному провадженні;

- здати на зберігання слідчому у даному кримінальному провадженні свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд за межі України.

У разі невиконання даних обов'язків, застава звертається в дохід держави.

 

Довідково : ст. 62 Конституції України - особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес – служба   Хмельницького

міськрайонного    суду